По-малко оздравели и повече заразени с COVID-19 в Русе - ruse.utre.bg

По-малко оздравели и повече заразени с COVID-19 в Русе

27 декември 2020, 14:25 | ruseutre.bg

По-малко оздравели и повече заразени с COVID-19 за изминалото денонощие в област Русе. Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. За последните 24 часа на територията на област Русе са регистрирани 24 нови случая на COVID-19, а излекуваните са 10. 10 от новите случаи са от община Русе. От останалите 14 случая деветима новозаразени има в община Бяла, трима в Две могили и двама в Иваново. В населените места от общините Борово, Ветово, Сливо поле и Ценово няма констатирани новозаболели. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 7101, а излекуваните 5554. Активните случаи са 1194. По последни данни към момента общо 272-ма души се намират на лечение в болниците от региона, като 39 от тях са в реанимация.
Същевременно за последното денонощие са починали още четирима мъже с положителен тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 353, като 214 от тях са мъже, а 139 са жените. Всички те са на възраст между 27 и 98 години.
Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на пето място по заболеваемост в страната след София (столица), Пловдив, Варна и Благоевград. След Русенско се нареждат областите Плевен, Бургас и Велико Търново. Без новозаразени е само област Кърджали.
Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.
По-късно през деня очаквайте и актуална информация относно предстоящото започване на ваксинацията срещу COVID-19 в област Русе.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета