Приключи първият етап от ваксинацията срещу COVID-19 в Русе - ruse.utre.bg

Приключи първият етап от ваксинацията срещу COVID-19 в Русе

01 януари 2021, 15:22 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Област Русе

Успешно приключи първият етап от ваксинацията срещу COVID-19 в област Русе. Точно 200 лекари, медицински сестри, санитари и друг здравен персонал на първа линия в борбата със заболяването получиха първата доза от ваксината на Pfizer-BioNTech срещу коронавируса.
Припомняме, че в рамките на няколко часа беше създадена отлична логистична организация и когато първите дози от ваксината пристигнаха в Русе, само след час беше ваксиниран първият лекар, а именно председателят на Управителния съвет на Районната лекарска колегия към Българския лекарски съюз и управител на ДКЦ-1 д-р Цветан Райчинов. Това се случи в Университетска болница „Медика Русе“, където същият ден първата доза от препарата получиха още трима лекари от лечебното заведение, както и лекарка, работеща в Центъра за психично здраве. Общо в УМБАЛ „Медика Русе“ бяха направени 100 ваксинации. 70 от тях бяха приложени на здравен персонал от болницата, а останалите 30 на част от работещите и изявилите желание в Центъра за психично здраве.
От следващия ден, т.е. на 29-и декември (вторник), в останалите три предварително определени болници от региона също започна ваксинацията.
В другата университетска болница „Канев“ бяха поставени 40 ваксини, като 26 от тях бяха за медиците от УМБАЛ „Канев“, а 14 за тези от Центъра за спешна медицинска помощ.
В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“ в рамките на два дни бяха поставени общо 40 ваксини на медицински персонал, като 20 от тях бяха за част от медицинския персонал на лечебното заведение, а другите 20 за персонала на Комплексния онкологичен център.
В многопрофилната болница в Бяла „Юлия Вревска“ бяха ваксинирани 9 души от лечебното заведение и 11 от Държавната психиатрична болница в Бяла.
Цялата кампания приключи в предварително определения срок и последните ваксинирани с първите дози бяха през последния работен ден на старата година.

 

Точно 200 лекари, медицински сестри, санитари и друг здравен персонал на първа линия в борбата със заболяването получиха първата доза от ваксината на Pfizer-BioNTech срещу коронавируса.

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета