Под 1000 паднаха активните случаи на COVID-19 в Русе - ruse.utre.bg

Под 1000 паднаха активните случаи на COVID-19 в Русе

01 януари 2021, 17:22 | ruseutre.bg

За пореден ден оздравелите са повече отколкото заразените с COVID-19 в област Русе, като за изминалото денонощие разликата е почти три пъти по-голяма. Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. За последните 24 часа на територията на област Русе са регистрирани 21 нови случая на коронавирусна инфекция, а излекуваните са 60. 15 от новите случаи са от най-голямата община, а именно Русе. От останалите шестима новозаразени трима са от община Бяла, двама от Иваново и един от Две могили. В населените места от общините Борово, Ветово, Сливо поле и Ценово няма новозаболели. Необходимо е да се отбележи, че броят на новите случаи е на база по-малко направени лабораторни изследвания през почивните дни както в страната, така и в областта. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 7288, а излекуваните 5957. Активните случаи са 961. Запазва се и тенденцията за спад на намиращите се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 210 души, като 33-ма от тях са в реанимация.
Същевременно за последното денонощие са починали още трима мъже с положителен тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 370, като 224 от тях са мъже, а останалите 146 са жени. Всички те са на възраст между 27 и 98 години.
Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе e на 17-то място по заболеваемост в страната, а след Русенско се нареждат областите Кюстендил и Ловеч с по 18 новозаразени, Силистра с 15 и Кърджали с 14. С най-малко нови случаи за изминалите 24 часа са областите Габрово, Монтана и Разград – с по 8 случая.
Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета