С един повече са оздравелите от заразените с COVID-19 в областта - ruse.utre.bg

С един повече са оздравелите от заразените с COVID-19 в областта

13 януари 2021, 10:39 | ruseutre.bg

С един повече са оздравелите отколкото заразените с COVID-19 в област Русе за последното денонощие. По данни на Регионалната здравна инспекция за изминалите 24 часа на територията на региона са установени 22 нови случая на коронавирусна инфекция, а оздравелите са 21. 14 от новите случаи са от най-голямата община, а именно Русе. От останалите 8 случая трима новозаразени са от община Бяла, по двама от Ветово и Иваново, както и един от Две могили. В населените места от общините Борово, Сливо поле и Ценово няма новозаболели. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 7571, а преболедувалите 6550. Активните случаи са 619. Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 165 души, като 30 от тях са в реанимация.
Същевременно за последното денонощие е починал още един мъж с положителен тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 402 на възраст между 27 и 98 години. 247 от тях са мъже, 155 са жени.
Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е с едно място по-напред по заболеваемост спрямо вчера. За изминалите 24 часа областта е на девето място наравно с Хасково. С най-малко нови случаи за изминалите 24 часа е област Търговище – 1.
Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета