145 души се лекуват в болница от COVID-19 в областта - ruse.utre.bg

145 души се лекуват в болница от COVID-19 в областта

15 януари 2021, 12:48 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    pixabay

Почти три пъти повече са оздравелите отколкото заразените с COVID-19 в област Русе за последното денонощие. По данни на Регионалната здравна инспекция за изминалите 24 часа на територията на региона са установени 11 нови случая на коронавирусна инфекция, а оздравелите са 30. 9 от новите случаи са от най-голямата община, а именно Русе. По един новозаразен има и в общините Бяла и Две могили. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 7596, а преболедувалите 6708. Активните случаи са 482. Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 145 души, като 27 от тях са в реанимация.
Същевременно за последното денонощие са починали още двама мъже с положителен тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 406 на възраст между 27 и 98 години. 251 от тях са мъже, 155 са жени.
Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на 13-то място по заболеваемост в страната. като разликата между повечето области е от по няколко случая. Без нови случаи за изминалите 24 часа е единствено област Видин.
По-късно през деня очаквайте и информация относно получени лични предпазни средства в Регионалната здравна инспекция от Логистично-координационния център, ръководен от главен комисар Николай Николов.
Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета