Три пъти повече оздравели отколкото заразени с COVID-19 в областта - ruse.utre.bg

Три пъти повече оздравели отколкото заразени с COVID-19 в областта

19 януари 2021, 11:01 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    pixabay

Близо три пъти повече са излекуваните отколкото заразените с COVID-19 в област Русе за последното денонощие. По данни на Регионалната здравна инспекция новите случаи са 25, а оздравелите са 69. Най-много нови случаи има съответно в най-голямата община, а именно Русе – 19. Трима новозаразени има и в Сливо поле, както и по един в общините Борово, Ветово и Две могили. Без новозаболели за последните 24 случая са населените места от общините Бяла, Иваново и Ценово. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 7637, а преболедувалите 6794. Активните случаи са 431. Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 137 души, като 30 от тях са в реанимация.

Същевременно за последното денонощие са починали още двама мъже с положителен тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 412 на възраст между 27 и 98 години. 256 от тях са мъже, 156 са жени.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на пето място по заболеваемост в страната след София (столица), Пловдив, Хасково, Благоевград и Плевен, като последните две области са с равен брой новозаразени – 31. Необходимо е да се отбележи, че разликата между повечето области е от по няколко случая. За изминалите 24 часа няма област без нови случаи, като само с един е Смолян.

От днес в област Русе тече и процес по реимунизация на 200 лекари, сестри, санитари и други здравен персонал, които до края на седмицата ще получат втора доза от ваксината на  „Пфайзер/Бионтех“ и на практика ще се превърнат в първите хора от областта, при които процесът по ваксинацията ще бъде завършен. Паралелно други 40 медици ще бъдат ваксинирани, като за тях това ще бъде прием на първа доза от ваксината.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета