Два пъти повече оздравели отколкото заразени с COVID-19 в областта - ruse.utre.bg

Два пъти повече оздравели отколкото заразени с COVID-19 в областта

20 януари 2021, 12:52 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    pixabay

Два пъти повече са излекуваните отколкото заразените с COVID-19 в област Русе за последното денонощие. По данни на Регионалната здравна инспекция новите случаи са 19, а оздравелите са 37. Най-много нови случаи има съответно в най-голямата община, а именно Русе – 15. По един новозаразен има и в общините Борово, Бяла, Ветово и Две могили. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 7656, а преболедувалите 6831. Активните случаи са 412. Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 130 души, като 27 от тях са в реанимация.
Същевременно за последното денонощие е починала още една жена с положителен тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 413 на възраст между 27 и 98 години. 256 от тях са мъже, 157 са жени.
Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на девето място по заболеваемост в страната, като разликата между повечето области е от по няколко случая. За изминалите 24 часа без нови случаи е единствено област Търговище.
Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета