Служители на Първо РУ са заловили извършител на два грабежа - ruse.utre.bg

Служители на Първо РУ са заловили извършител на два грабежа

08 февруари 2021, 13:02 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    ruseutre

Води се досъдебно производство

На 6 февруари около 11:30 ч., чрез тел.112, в Първо РУ е получен сигнал от русенец, че зад спирка на бул. "Цар Освободител" в Русе, мъж когото познава по прякор, му е нанесъл побой и със сила и заплаха му е отнел от ръцете мобилния телефон.

В резултат на проведените незабавни оперативно-издирвателни действия от служители на криминална полиция от Първо РУ е бил открит мъжът, посочен като извършител на грабежа. Изяснено е, че това е известен на правоохранителните органи 37-годишен мъж от Русе. Случаят е докладван на прокуратурата. При последвалите полицейски и процесуално-следвствени действия е установен и мобилният телефон, станал предмет на престъплението. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ, за престъпление по чл.199 от НК.

Същият ден в 12:55 ч. в полицията е постъпил сигнал и от млад мъж, че около 09:30 часа сутринта му е бил нанесен побой от непознат за него, като въпросният нападател го бил заплашил с нож и му отнел сумата от 10 лева на монети, лична карта и дебитна банкова карта. Пострадалият обяснил, че престъплението е станало в стая в хотел на ул. "Княжеска" в Русе. Случаят е документиран в Първо РУ и е започнала работа по него. При последвалите оперативно-издирвателни мероприятия криминалистите са установили като извършител на деянието същият 37-годишен мъж, автор на грабежа на бул. "Цар Освободител". Открит и иззет е нож, отговарящ на описания от потърпевшия, а също монети и дебитната карта на пострадалия. Този случай също е докладван на прокуратурата и се води досъдебно производство по описа на Първо РУ, за престъпление по чл.199 от НК.

Етикети
Русеграбеж


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета