Ученици отбелязаха Деня на розовата фланелка - ruse.utre.bg

Ученици отбелязаха Деня на розовата фланелка

24 февруари 2021, 18:26 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Марий Пейчев

  • Снимка:
    Марий Пейчев

  • Снимка:
    Марий Пейчев

И в четирите училища в община Ценово беше отбелязан Денят за борба с училищния тормоз, популярен повече като Ден на розовата фланелка. С подкрепата на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни на всички момичета и момчета бяха раздадени розови тениски Навсякъде се проведоха различни мероприятия, с които се призоваваше да се спре тормоза между съучениците.

Учениците и преподавателите от ОУ „Христо Ботев“ в общинския център се включват в световната инициатива за пета поредна година. В коридора на учебното заведение беше подредена изложба с послания за доброта и девиза на празника. Розовата тениска се беше превърнала в неофициална униформа за малчуганите макар и за ден. Освен послание за доброта, всеки имаше на гърдите си изписана буква. Директорката на училището Камелия Леонова запозна присъстващите с идеята за повече толерантност и доброта, която се отбелязва в последната сряда на месец февруари. В самото начало учениците от първи и втори изписаха надписа „Не на тормоза в училище“.  След това всички се подредиха по начин да изпишат с телата си мотото на тазгодишната инициатива „Заедно можем да не допускаме тормоз в училище“. След това децата оформиха и фигурата на сърце като един от традиционните символи на кампанията. Всеки трябваше да открие името си, изписано върху розов балон. Участниците достигнаха до извода, че когато всички работят заедно, се случва добро. Това беше и идеята и на втората игра, в която участваха само седмокласниците. Подхвърляйки си кълбо с прежда, те оплетоха мрежа около ръцете си, която символизира единството. „Учениците никога не бива да забравят, че истинското приятелство е едно от най-важните неща на този свят. А думите – добро, обич и любов винаги пораждат чувство на уважение и признание“, допълни Камелия Леонова.

Денят на розовата фланелка беше отбелязан с многобройни инициативи и в училищата в Караманово, Долна Студена и Новград.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета