Наградиха активни участници в конкурси от Ценово - ruse.utre.bg

Наградиха активни участници в конкурси от Ценово

16 март 2021, 20:11 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Марий Пейчев

По-голямата част от учениците на ОУ „Христо Ботев“ в Ценово активно се включват в конкурси, посветени на различни празници и годишнини. Повече от инициативите се реализират съвместно с местното читалище. Само през първите дни на март се проведоха три конкурса. „По този начин децата могат да приложат научената теория по време на учебните занятия в прилагането на практически умения. Това е един нагледен урок за запазване на традициите и българския дух. Част от изработените предмети се предлагат с благотворителна цел“, сподели директорката на училището Камелия Леонова. Заедно със секретаря на читалищното настоятелство Гергана Миланова двете връчиха грамоти и награди на най-изявените участници. Отличените бяха бурно аплодирани от съучениците си.

По повод Баба Марта учениците премериха сили в изработването на мартеници. Кампанията премина под мотото „Мартеница направи, здраве и усмивка подари!“. По-голямата част от собственоръчно изработените символи на пролетта бяха раздадени на възрастни и самотно живеещи  хора в населените места от общината. В конкурса за рисунка „Освобождение“ се включиха близо половината от учениците. В навечерието на Трети март с  отличените творби  бе подредена изложба във фоайето на читалището. В чест на националния празник беше организиран и онлайн конкурс за рецитиране на стихотворения. Той премина под наслов „Син съм на земя прекрасна, син съм на юнашко племе“ . В него участваха десет момичета и момчета от първи до седми клас.

Учениците от Ценово проявяват голяма активност в инициативите за отбелязване на Световния ден за рециклиране и Деня на водата, предвиждат се конкурси за Деня на поезията и за Първа пролет.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета