Започна строежът на нов маневрен кораб на ИАППД - ruse.utre.bg

Започна строежът на нов маневрен кораб на ИАППД

20 май 2021, 07:00 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    ИАППД

С церемония по рязане на първия стоманен лист в Корабостроителница „АТГ Гюргево“ ООД в Румъния стартира строителството на новия маневрен кораб по поръчка на ИА “Проучване и поддържане на река Дунав“.
Плавателното средство е част от проект за доставка на специализирано оборудване за драгиране на река Дунав, който включва още драга, тръби за транспортиране на наноси, шалан и понтон. Общите средства за всички доставки са 20 632 677,38 леваа стойността само на това съоръжение е 5 404 000 лева без ДДС. Очаква се корабът да бъде завършен до края на годината.
Маневреният кораб ще помага на драгата „Янтра“ да достигне до критичните места по река Дунав, които трябва да бъдат коригирани, за да се осигури корабоплавателния път в българския участък на реката.
Доставката е част от проект „Модернизация и оптимизация на дейностите по рехабилитация на корабоплавателния път в общия българо-румънски участък на река Дунав, чрез доставка на оборудване“, който се съ-финансира от Европейския фонд за регионално развитие, чрез Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура” 2014–2020 г. и със средства от националния бюджет.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета