Само един нов случай на COVID-19 в областта за денонощие - ruse.utre.bg

Само един нов случай на COVID-19 в областта за денонощие

23 май 2021, 20:08 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Област Русе

За изминалото денонощие в област Русе е установен един единствен случай на COVID-19. Става дума за лице от община Ветово. Във всички останали населени места от общините в региона няма заразени за последните 24 часа, това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. През вчерашния ден няма излекувани. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 14072-ма, а преболедувалите 12678. Активните случаи са 521. По последни данни намиращите сеа свободните легла са 115, от които пет са за интензивни грижи.

За последното деноно на болнично лечение в областта са 183-ма, като 43-ма от тях са в реанимация. Към моментщие е починала още една жена с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 873, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 501 от тях са мъже, 372 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на десето място по заболеваемост в страната наравно с Кюстендил, Разград, Силистра и Шумен, като разликата между повечето области е едва от по един – два случая. За изминалите 24 часа без нови случаи са четири области – Велико Търново, Видин, Враца и Стара Загора.

До момента в областта са извършени точно 32000 имунизации, като повторна доза са получили 12443 лица, т.е. при тях имунизационният процес е приключил.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета