Дария Стефанова от Русе е трета в Националния конкурс за популярна песен „Една българска роза“ - ruse.utre.bg

Дария Стефанова от Русе е трета в Националния конкурс за популярна песен „Една българска роза“

23 юни 2021, 15:40 | ruseutre.bg

Малката Дария Стефанова от Русе завоюва трето място на XIII Национален конкурс за изпълнители на популярна песен „Една българска роза“. Той се проведе на 12 и 13 юни в Казанлък като част от събитията, организирани за Празниците на розата.

Дария представи русенското вокално студио „Слънчеви ноти“ с педагог д-р Наталия Константинова с две песни – „Българка“ и „Това е моят свят“.

Заради пандемичната обстановка конкурсът се проведе с предварителна селекция, в която взеха участие над 300 изпълнители от цяла България. До финалния етап бяха допуснати ограничен брой участници. Те бяха оценявани от жури в състав Цвети Георгиева – автор и водещ в радио „Фреш“, Светла Христова – вокален изпълнител и Павел Цонев – музикант и преподавател по поп и джаз пеене.

Националният конкурс за изпълнители на популярна песен „Една българска роза“ е част от календара на МОН. Той има за цел да се формира у подрастващите национално самочувствие, че са наследници и продължители на уникална култура и традиции.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета