Елена Балджиева встъпи в длъжност като председател на Районния съд в Русе - ruse.utre.bg

Елена Балджиева встъпи в длъжност като председател на Районния съд в Русе

12 юли 2021, 16:54 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Областна администрация

Елена Балджиева встъпи в длъжност като председател на Районния съд в Русе. Това се случи на тържествена церемония в Съдебната палата, на която присъстваха всички нейни колеги, а също и представители на институции от региона. Сред тях бе и областният управител Борислав Българинов. Той пожела на новия председател здраве, късмет и мъдрост във всяко решение. „Бъдете отговорна и нека чувството за морал и справедливост бъде винаги с Вас! Сигурен съм, че човек като Вас, доказал своите качества, никога няма да позволи преценката му да бъде повлияна от външни обстоятелства и ще отстоява истината! Вярвам, че ще предприемете необходимите действия за това да живеем в една справедлива държава, в която законът е стожер на нацията! Нека везните на Темида бъдат стабилни във Вашите ръце!“, допълни още той.

Хората, с който е работила Елена Балджиева, я описват като колегиален човек с конструктивни идеи. Тя ще ръководи съдебната институция в следващите пет години. Водещи за нея ще бъдат дигитализацията и кариерното развитие на всеки неин колега. „Важно е хората, които влизат тук, да получат разбирането, което очакват. Дейността ми ще бъде насочена към качествено и бързо правораздаване.“, категорична бе тя. Според нея електронното правосъдие е от изключителна необходимост и ще даде възможност за пълноценна работа на съдиите. Така, където и да се намират, ще имат постоянен достъп до сканирани преписи на дела. Интересен факт е, че сред гражданските дела най-често преобладават свързаните със семейното право – за разводи и издръжки. Наблюдава се и тенденция за увеличаване броя на делата с административно-наказателен характер. Става дума най-вече за обжалване на разпореждания на институции за наложени глоби и други. Същевременно тя ще поиска и извършване на периодични проверки на делата, по които производството продължава повече от година.

Припомняме, че тя има над 20 години юридически стаж в органите на съдебната система, като в периода от 03.05.1999 г. до 02.05.2006 г. е била следовател в Окръжна следствена служба, а след което съдия в Районния съд. За настоящия пост Елена Балджиева бе избрана от Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет с 10 гласа „за“.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета