В пет общини в Русенско няма нови случаи на Ковид-19 - ruse.utre.bg

В пет общини в Русенско няма нови случаи на Ковид-19

27 септември 2021, 14:06 | ruseutre.bg

Регионалната здравна инспекция не отчита заразени с коронавирус през вчерашния ден в пет от общините в областта. Става дума за Борово, Две могили, Иваново, Сливо поле и Ценово. Новите случаи на Covid-19 в областта са 12, като 8 от тях са в община Русе, три от Бяла и един от Ветово. За изминалото денонощие са починали дама души с положителен тест за коронавирус – жена и мъж от община Русе. Активните случаи на територията на областта са 780, като броят на диагностицираните с коронавирус в Русенско от началото на пандемията е 16 578, а на преболедувалите – 14 739. На болнично лечение към момента се намират 171 човека, от които 49 са в реанимация. Свободните легла са 82, като 12 от тях са за интензивни грижи.

Справка в Единния информационен портал показва, че областта се нарежда на 12-о място по заболеваемост в страната, наравно с Плевен и Силистра. През вчерашния ден единствено в област Шумен не са диагностирцирани новозаразени, а в Добрич и Кърджали са отчетени само по два нови случая.

До момента в областта са извършени 71 055 имунизации, като повторна доза са получили 36 064 лица.

През тази седмица от 08.30 до 16.30 часа ваксини ще бъдат поставяни в Белодробната болница, както и в изнесен кабинет пред ДКЦ-2. Същевременно „зеленият коридор“ в беленската болница ще бъде от 12.00 до 18.00 часа. Припомняме, че в Тубдиспансера ежедневно ще се поставят ваксините на „Пфайзер“ и „Астра Зенека“, а в дните понеделник, сряда и петък имунизации ще могат да се правят и с „Янсен“. Препаратът на „Модерна“ ще бъде достъпен във вторник и четвъртък. В останалите две лечебни заведения също са осигурено всички налични видове ваксини, като те могат да се прилагат по всяко време.

Етикети
РЗИрусенско


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета