Изкуството ще помогне за развитието на туризма в Русе (галерия) - ruse.utre.bg
Кандидатът за кмет на Община Русе от ПП ГЕРБ Диана Иванова се срещна с Дружеството на художниците в Русе.

В клуба на художника на ул. „Борисова“, тя разказа на събралите се творци, че детството й е преминало в Операта. Израснала е близо до големи имена – художници, артисти, сценографи, които са работили със сърцето си в името на изкуството.
„И тези хора са оставили отпечатък в целия ми живот. Това е отношение към живота, което аз се опитвам да предам на моите деца, на моите ученици“, каза Диана Иванова.
По думите й, изкуството винаги е било емблема за града и вярва, че можем отново да го направим притегателна сила.

„Туризмът и изкуството са взаимосвързани. Превръщайки Русе в атрактивна туристическа дестинация ще успеем да привлечем интерес към изложбените зали, към художниците и всички културни акценти от програмата на града ни. Представете си колко красива ще е крайбрежната алея с наредени стативи и художници, които рисуват. Атмосферата около изкуството е различна! Градът ни винаги е имал слава на значим културен център и аз знам, че мога да върна това самочувствие на русенци“, заяви Диана Иванова.

Кандидатът за кмет на Община Русе присъства и на две изложби, които се откриха в Русе през изминалите дни – едната част от международния литературен фестивал СТЕНАТА, който приключва днес, 15 октомври, и се провежда в Дом Канети.
Изложбата на Ирена Парашкевова и Румен Михайлов „Отвъд стената, отвъд цвета“ бе открита в неделя.
През изминалата седмица приключи организирания в село Бръшлен, област Русе, Фестивал за съвременно изкуство „Процес-Пространство“ и Арт симпозиум „Ломея“, които се обединиха под мотото „Сливане“, за да отбележат съвместно важни годишнини и за двата арт форума.

Мултимедия

Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета